Thursday, December 24, 2009

pretour

(Hogy is kezdjem ekkora kihagyás után. Talán megpróbálom elütni a dolgot vmi frappáns kezdéssel:)
Itt az idő, hogy blogom virtuális nyergébe pattanva ismét tovavágtassak gondolataim tágas mezein, hogy egy posztravaló friss mondatfüzér becserkészése után, újfent egy bejegyzéssel ajándékozhassam meg lelkes olvasótáboromat!

Nem tudom eldönteni, hogy vajon az előző mondat Büttner tanárnő, az intenzív kezdésről tartott - génjemibe égett - okfejtéseinek tudható be, avagy az imént a szobám környékén nagy mennyiségben szétfújt Raid rovarirtó hatása az, ami az előbbi gondolatot eredményezte. Talán inkább az utóbbi. (a Raidet az elképesztő nagyságú csótányok felbukkanásakor célszerű bevetni; szerencsére a szobám környékén még nem láttam egyet sem, de a néhány méterre lévő padláson már volt szerencsém összfutni egy 7-8 centis egyeddel, sajnos mindenhol ott vannak, még az egyetemen is találkoztam, egy akkor már szerencsére a hátán fekvő jószággal)

Komolyra fordítva a szót, sajnos tényleg régen írtam, bár mentségemre szóljon, hogy az elmúlt másfél héten nem történtek óriási dolgok. Úgyhogy az eseményekről helyenként csak amolyan twitteres bejegyzés formájában fogok beszámolni.

Van már szerintem legalább két hete, hogy elkezdtem egy bejegyzést, csak nem igazán sikerült befejeznem. Akkor, a gondolatok az amerikai fogyasztói társadalomról, rendkívül frappáns címet adtam a posztnak, utólag ezt inkább töröltem, de a tartalmát igyekszem most ide átmenteni:

- a lényeg, hogy a lakótársam Ben, mint az amerikai fogyasztói társadalom jeles tagja, mintegy bemutatta, hogy miként lehetséges az, hogy az Egyesült Államok GDP-jének 70%-a a fogyasztáson alapszik. Előljáróban annyit érdemes tudni, hogy a konyhánk elég jól felszerelt: van nagy hűtőnk, nagy fagyasztónk, mikró, grillező, olajsütő, gáztűzhely nagy sütőtérrel, mosogatógép, pirítóssütő, kávé/tea/gép, ezernyi pohár és bögre, rengeteg evőeszköz és tányér, 6-7 lábas, 3-4 serpenyő és vagy 4-5 tálka, ami pl cornflakes evésre alkalmas.
És ekkor Ben elment a közeli IKEA-ba (miért is?). Hát ezért: vett +5 cornflakes tálkát (minek?), 2 serpenyőt(minek?) és még néhány apróságot, mivel ezek szerinte hiányoztak a konyhánkból. Itt szeretném megjegyezni, hogy anno Glasgowban mi öten használtunk egy serpenyőt egy éven keresztül. Na, hát ezért 70%!

- a múlt hétvége (van az már kettő is) hátralévő része a megszokott módon telt/végződött: Manolis mindkét este megette a popcorn vacsoráját (vegetáriánus, de akkor is miért???) Ildar pedig a teljes hétre előre megrendelte online a kajáját (a teljes pakkot kihozták, és most ott csücsül a hűtőben). Érdekes figurák a lakótársaim.
Update: Manolis azóta is gyakorlatilag minden este popcornt vacsorázik! Egyszer csinált vmi nagyon furcsa kaját, szóltam is neki, hogy legközelebb amikor hasonlót készít szóljon, mert képet szeretnék róla csinálni!

- annak ellenére, hogy az iménti két bejegyzésben a lakótársaim nem éppen szokványos dolgairól írtam, mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy hihetetlen segítőkészek és tényleg nagyon jó arcok!

- két hete pénteken este, teljesen váratlanul meghívást kaptunk egy házibuliba. Mint utólag kiderült, egy egész komoly 'nemzetközi' bulit dobtak össze a szervezők. A világ minden tájáról voltak: Angola, Chile, Norvégia, Németo., Töröko., Japán, Dél- Korea stb... És igen, az egész erősen hasonlított arra, amit a filmekben is látunk: elképesztő tömeg (koncertsűrűség), hivatásos DJ és az elengedhetetlen piros műanyagpoharak!

- a múlt héten Idar (az orosz srác) végre megkapta az új telefonját, ami nem más mint az új Droid. Azóta nem láttam a tekintetét.
Update: azóta sem



Sajnos a következő két hétben ismét nem fogom tudni gyarapítani bejegyzéseim számát, mivel nem leszek nagyon gépközelben, ugyanis a HAESEFes társaság azon részével, akik az ünnepekre is maradtak szerveztünk egy kaliforniai túrát!!! Holnap indulunk: San Franciscoban gyülekezünk, kocsit bérlünk, és Yosemite, Las Vegas és a Grand Canyon érintésével igyekszünk majd eljutni Los Angelesbe. Január 4-én indulunk vissza, szóval legközelebb csak 2010-ben fogok jelentkezni!
Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok!!

No comments:

Post a Comment