Sunday, December 6, 2009

Fit és üde leszek...

... ez már nem kérdés többé. Hogy időrendben szigorúan visszafelé haladjak, következzék hát a heti sport beszámolóm.

'Csütörtököt írtunk' amikor is végre valahára sikerült egy európai(?!) focit összehozni. John (végzős hallgató a UCEP-nél) szervezett be, már amennyire ezt annak lehetett nevezni. A héten korábban megbeszéltük, hogy akkor csütörtökre megpróbálunk összehozni vmit, de nekem végig gyanús volt ez a 'pick-up game' elnevezés. A jelek szerint ez itt teljesen bevett szokás, mármint konkrétan az, hogy az ember fogja magát és kislattyog a 'turf-re' (óriási műfüves pálya, természetesen este is kivilágítva, mindez ingyen ugyebár) és erősen reméli, hogy felbukkan vki, akivel majd játszani tud. A mi esetünkben a reménykedés fokát emelnünk kellett még azzal is, hogy aki felbukkan annál labda is kell legyen, mivel John csúnyán elfelejtett hozni. Találtunk is egy, a pályán egyedül labdával(hurrá) fel-alá rohangáló francia srácot, így hát beszálltunk mi is. Szerencsére nem kellett sokat várni és az igen gáz idő ellenére (majdnem minusz+szél) elkezdtek szállingózni az emberek. Gyorsan csináltunk is két csapatot és fél órán belül már vagy 15-en voltunk a pályán (elég vegyes elosztásban: volt szenegáli, francia, amerikai, puerto ricoi, stb.)
Két óra játék után, a teljes kimerültség állapotában vergődtem haza.

Másnap maximális izomlázzal ébredtem, így egy nappal el kellett halasztanom a péntekre tervezett gym-túrámat.

Szombaton, egy sikeres fél11es kelés és reggeli után, nem volt más választásom, elindultam a CRC-be. (mielőtt jól képzett műszakis olvasóim a ciklikus redundancia ellenőrzésre asszociálnának, szeretném közölni, hogy a rövidítés a Campus Recreation Center szavakból áll elő; és egyébként is, a CRC-ről már Computer Communication I-en is megtanultuk, hogy semmire sem jó, ugyebár Dávid? :) ).

A CRC méreteit elég nehéz szavakban kifezeni (ezért fel is töltöttem jó sok képet). Ezek a megalomán amerikaiak nem aprózták el a dolgokat, bár gondolom az, hogy például a 'vizes blokk' a '96-os olimpia egyik hivatalos helyszíne volt, sokat segített.
Tehát van: két úszómedence (nagy), egy bazi csúszda (mint pl a Tiszaligeti strandon, csak ez beltéri), keringtető, pezsgőfürdők, ugrótorony (vagy 10m magas), egy amolyan 'egytizes' (nem szolnokiaknak most nem magyarázom, akit nagyon érdekel kommenteljen :) ), kb ennyi a vizes részleg. Ennek az egésznek a tetejére(!) építettek egy sportcsarnokot (3 szabványos parkettázott kosárpálya nagyságú+ a 3 kisterem) aminek a galériáján körbe egy futópályát csináltak. A földszinten (a medencék mellett) van öt squash/rocket ball pálya és ezernyi ellipszis/biciklis gép, valamint tonnányi súlyok és egy rakás gép, amivel a legkülönbözőbb izomkötegek is megmozgathatók.
Kár lenne tovább áradoznom a CRC felszereltségéről, egyszerűbb ha mindenki megnézi a képeket (és akkor végre valahára elkezdhetem a Stone Mountainos post írását :) )!

Majdnem elfelejtettem: van még mászófal is, és persze az sem mindegy, hogy a futópályán melyik irányban futunk a hét egyes napjain.

3 comments:

  1. igen CC. I-en a CRC volt a mumus, de CC. II-n egy kis CRC számolásért máris A1 járt..hehe :))

    ReplyDelete
  2. Nagyon kemény a futóirány megszabása:-)Remélem rendeznek éjfél körüli futóversenyeket is a csarnokban:-) A CRC használatáért kell külön fizetni, vagy minden hallgatónak, dolgozónak ingyen jár?...ha tudnék, küldenék egy fotót a Közgáz "sportcentrumáról", durva lenne a kontraszt.

    ReplyDelete
  3. ja igen, a hely azért nem ingyenes. Nekem, mint faculty staffnak 24 dollár egy hónapra, amiért bármelyik részleget használhatom. A diákoknak asszem vmivel olcsóbb, nekik a tuition fee-be van integrálva vhogy az ára. De mint a postban is említettem, a kinti pályák használata tejesen ingyenes!

    ReplyDelete