Sunday, January 24, 2010

CA/NV/AZ I.

Szakad az eső, a szobámban rendet raktam, már a porszívózáson(!) is túlestem, szóval itt az idő, hogy bővebben is foglalkozzak a kaliforniai túrával. Az elmúlt héten elég sok dolgom volt, szerencsére bőven ellátnak munkával, egyedül a megfázás nehezített valamit a körülményeken a hét elején, de szerencsére már azon is túl vagyok (sikerült január legmelegebb hétvégéjén megfáznom, 15-18 fok volt...).

A legutóbbi kivonat után, ezúttal megpróbálok valamivel részletesebben beszámolni a karácsonyi kiruccanásunkról. Szinte kizárt, hogy minden beleférjen egy posztba, minden esetre nekifogok, aztán meglátjuk, hogy meddig jutok (a biztonság kedvéért odabiggyesztem azt a római egyest a cím mellé).

San Francisco(25-26-27):
Szerencsére sikerült mindenkinek 25-ére foglalni repjegyet, és még nagyjából egyszerre is érkezett a csapat két része. Az atlantai hidegből, egészen kellemes volt megérkezni a10-15 fokos San Franciscóba. Némi szerencsétlenkedés és reptéri metrózás után (ha jól emlékszem csak magán a reptéren 2 vagy 3 metró(gyorsvasút)vonal volt) a belvárosban találtuk magunkat. Miután a SF-i hostel foglalását a később érkező csoport intézte(...), Szabolcsék ismerőséhez mentünk. Épp naplemente volt, szóval nem volt vesztegetni való időnk, szavak nélkül megértettük egymást, irány a híd! Mire kiértünk sajnos a nap már lement, de azért készült néhány egész jó kép is (ismét a távolságok felmérése okozta a 'vesztünket', ugyanis - velem az élen - azt hittük hogy simán ki tudunk sétálni a hídhoz 15-20 perc alatt. Hát taxival volt ugyanennyi.).
Visszabuszoztunk a szállásunkra (ez ismét küzdelmes volt, mert annak ellenére hogy egész gyakran jártak a buszok a hídtól, az egész totál kaotikus volt: ugyanaz a busz két irányba közlekedett a megállótól, és a sofőrök következetesen mindig azt mondták, hogy a következő busz lesz a nekünk való). A lényeg hogy hazaértünk; kajálás, pihi, majd a többiek a nyugovóra térés mellett döntöttek. Miután a második turnus kb ezidőtájt érkeztek a reptérre (és volt egész estés buszjegyem), gondoltam átruccanok a hostelünkbe (végül az estét Szabolcsék ismerősénél töltötte a csapat fele). Pont egyszerre érkeztünk a tett színhelyére a társaság másik felével; a hostel teljesen rendben volt, csak mint utólag kiderült, annak ellenére (vagy pont ezért), hogy a belváros közepén volt a hely, a környék igen kemény volt (a többiek még rendőri felvezetést(!!) is kaptak útban a hostelhez).

26-a és 27-e városnézéssel telt (mily meglepő). Szóval volt minden: Chinatown, majd ugyanennek az olasz verziója, hippinegyed, parkok, Alcatraz (igaz csak messziről), szép épületek, és baromi jó SF-érzés (akármennyire is gáz ezt így leírni, a város eléggé magával tudja ragadni az embert). Eltekintve egy 'rommáázástól' egész jó időt fogtunk ki. Mondjuk a karácsonyi hangulat nem igazán jött át, akármennyire is igyekeztek szegények. :)
Nem akarnék beszámolni külön-külön a látnivalókról, helyette feltöltöttem a következő adag képet, kár lenne bármit hozzászólnom a képekhez. Talán csak egy dolgot: a híd iszonyat jól néz ki!

*ja és itt is van gingko biloba, kedves Fodor Tanár Úr :) !

Legközelebb innen folytatom (lehet még ma ha lesz időm).

No comments:

Post a Comment